Iron dogs

28.04.2012 19:39

Členové Lucky dogs začali reprezentovat Ratíškovice po závodech a i když začátky bývají těžké, tak nám se podařilo i na prvních závodech to, že o Lucky dogs Ratíškovice se začíná vědět. Přejeme všem, aby jim zápal do bláznovství zvané agility zůstal ještě dlouho :o).

No a aby se o nás vědělo ještě víc, tak jsme se rozhodli uspořádat závody a ne jen tak ledajaké, ale turnaj pomocí vyřazovacího pavouka. O to těžší to bylo, že takové závody jsme nikdy nedělali a na žádných nebyli. I přesto jsme to chtěli zkusit.

Pustila jsem se do hledání sponzorů a napsala jsem dvěma, kteří nám vyšli vstříct už několikrát a tajně doufala, že ani oni nás v tom nenechají. Prvním byla firma Dibaq a oblíbené krmivo FITMIN a firma MAPES a sušené pamlsky pro naše miláčky. Dibag se ozval a přislíbil sponzoring. Po nějaké době se nám slečna Soňa ozvala ze seznamem sponzoringu - a tudíž jsem mohla směle rozhlašovat, že hlavním sponzorem našich závodů je právě Dibaq, distributor krmiva FITMIN. Ceny byly opravdu krásné, od pytlíků s granulkama, pamlsovníků, mlsek a upoutala nás krásná originální trička. Firma MAPES nedala také na vyjádření dlouho čekat a sponzoring byl během chvilky doma..naše smečka chodila mlsně kolem a čekala, co kápne pro ně..měli smůlu, musí si výhru zasloužit. Firem jsem promejlovala víc, někeří se ozvali a s lítostí nám oznámili, že sponzorství pro tento rok mají "strouhlé" a nemůžou nás sponzorovat, jiní se ani neobtěžovali s odpovědí - ty asi rodiče neučili slušnému chování, že se má odpovídat..no nevadí. Seděla jsem a přemýšlela, komu bych ještě napsala a padl mi zrak na pytel s granulkama pro jednoho z našich pejsků. ACANA a Weber Mlýn. Neváhala a napsala jsem. Odpověď přišla v zápětí a opět s příslibem sponzoringu. ACANA poslala krásné deštníky, misky, drobnůstky a granulky.  Ceny jsem měla zabezpečeny. Tímto mi nezbývá než poděkovat všem sponzorům, protože v dnešní době sehnat sponzory je vážně "kumšt".

Týden před termínem se začali dít věci..běhalo se, shánělo, deptalo :oDD, prostě aby vše klaplo. Ve čtvrtek jsem začala rozdělovat ceny a tudíž dohadování, kdo, co, kam nebralo konce a mě začala popadat migréna a tak jsem vyhrožovala, že si vezmu prášky na migrénu a vezmu si dva a po nich mi bude všechno jedno. V pátek jsme se sešli na cvičáku v hojném počtu (moc všem děkuju) a drhly se překážky, záchody, chystala kantýna, zametalo, uklízelo kde co, jen aby bylo vše v pořádku. Nálada byla super. Děkujeme svým ovečkám za to, že jsou opravdu fajn parta.

První závodní den byl pro kategorii Large a jelikož large týmů se moc nepřihlásilo, byla to pro nás spíše taková zkouška na nedělní klání, kdy se nám nahlásilo opravdu spousta pejsků. Tady si také zkusily závody i některé naše týmy a to v kategorii štěnd, veteránů i v smotném hlavním závodu. Ve štěňátkách můžu pogratulovat Kristýnce Holubové a Nellynce, po oba dny stály na prvním místě, naše Briana semnou také zaběhla hezky a získala pohárek. Ve veteránech se porvala smečka z Lucky dogs - Kristýna Veislíková a Jerry, Evička Vacenovská a Sindy a Radek Říha a Vasco (tady je na místě podotknout, že jeho pejsek měl za sebou asi 4 tréninky a přesto zahodili kluci trému a zaběhali si.) V hlavním závodě nás zastupovala Kristýna Veislíková s Benem a Argem a Anna Kotásková s Tobim. Pro Aničku a Tobiho to byla první zkušenost a i přesto trému nechali doma a v závodě zkončili na 7. místě. Překvapením pro Lucky dogs bylo, když do finále se probojovala Kikina s Benem a nakonec vyhráli i finále a stali se absolutním vítězem tudíž IRON DOG 2012.

Nedělní klání začalo trochu stresově hlavně pro nás pořadatele, kdy množství závodníků se začalo sjíždět a prezentovat, pak zapsání do pavouka, ale vše nakonec dopadlo tak, jak mělo a docela jsem se v zapisování, které mnoho lidiček nechápalo až do konce, zaběhla. Ve small kategorii nás zastupovala Kristýna Veislíková s Chicem, Nikča Holíková s Majlou a  Marťa Tomanová s Jackem. Zde měla premiéru pouze Nikča a patří jim pochvala..obě se moc snažili a vyběhali si 17. místo z celkového počtu 32 psů v kategorii small..super holky. Dvě další ovečky z Lucky dogs už měli závod za sebou. Kikina vyběhala s Chicem 5. místo a Marťa 7. místo..taky velká pochvala. V medících nás zastupovala Venda a Eliška. I pro ně to byly první závody. Eliška v sobě nezapře předky labradora a její rozdováděnost a hravost jim vynesla krásné 5. místo.  I dnes závodili i naše mimča a vetošci a všichni opět stáli na bedýnce. Na konci závodů, kdy se všechno už začalo uklidňovat nám přicházeli lidičkové pořpát k hezkým závodům, které prý byly originální, pochválili i naše zázemí a někteří si pochvalovali i možnost prvního vyzkoušení na umělé trávě.

Oba dny byli super, zkusili jsme si to "na vlastní kůži" a všichni jsme se snažili, aby vše bylo tak jak má. Na konci obou dnů jsme byli sice unavení, ale spokojení. Byla to pro nás všechny ohromná zkušenost.

Na závěr bych chtěla poděkovat všem z Lucky dogs i pomocníkům, kantýně, kterou opět mamka a paní Boženka zvládly úplně suprově, panovi Novákovi za zapůjčení aparatury, Orlům za zapůjčení umělé trávy a ještě jednou všem našim sponzorům - firmě Dibaq za hlavní sponzorství našich závodů, MAPES za zaslání sušených dobrůtek pro naše miláčky a poslední poděkování patří firmě Weber Mlýn, který dodává krmivo ACANA.