Shrnutí roku

30.12.2012 22:35

Rok je skoro za námi a příští se blíží rychlým krokem. Je čas se trochu zamyslet nad tím, co se událo. Teda událo u nás v LD. Vzpomínat na to ostatní mimo dění LD by bylo šílené už jen proto, že já si nepamatuju co bylo před týdnem a ne tak před rokem.

Náš první trénink byl 2. října 2011 a tudíž nejdůležitější částí tohoto roku byl náš rok bláznovství zvané Lucky dogs. Když jsme se rozhodli s Dušanem o tento "projekt" jak náš pokus dostat lidičky od pc, ntb a tv ven a udělat něco pro sebe a svého psa byl nazván, tak jsme vůbec netušili, jestli přežijeme rok. Ani jsme se nenadáli a rok uběhl jako voda. Ten rok jsme oslavili jak jinak, než agiliťácky a uspořádali závody. Počasí nám nepřálo, ale i přesto se sešla spousta lidiček a ukázala, že správného agiblázna neodradí ani hnuspočasí.

Závodů bylo víc a nejen pro naše ovečky, ale i pro ostatní závodníky. Snažíme se o zviditelnění naší obce a můžu s hrdostí říci, že se nám to na závodech daří. Spousta našich oveček stála "na bedně" a my s pýchou skandovali a tleskali. Začíná se o LD z Ratíškovic vědět.

Za rok našeho řádění se toho stalo spousta - spousta lidí přišla a spousta i odešla. Našli se i takový, kteří nám házeli klacky pod nohy a snažili se srazit na kolena, ale ukázalo se, že většina z nás jsou opravdu naše ovečky a držíme pospolu. Několik lidí z agi světa, kteří nás poznali a nebo se účastnili našich závodů řeklo, že jsme správná parta a když jsem na jedněch závodech slyšela jen tak při procházení - tyhle závody se nemůžou rovnat těm v Ratíškovicích, byla jsem pyšná. Nejsme profíci a máme chyby, ale tohle vážně potěší nás všechny s LD.

Za rok jsme sehnali skoro všechny překážky a už nám chybí do konečné sestavy pouze 2 a to áčko a zeď. Jakmile je seženeme, chceme přikoupit potřebné tunýlky a je potřeba i pár skoček navíc. Ale i tak si myslím, že jsme toho zvládli hodně.

Důležitým datumem je považován 9.duben 2011, kdy jsme dostali příležitost spřátelení klubů a tu jsme využili s radostí. Naší rodinkou se stali Flying Paws Sedlec a jsou důležitou součástí našeho agi života. Scházíme se jak to jen jde, pořádáme večírky pro své ovečky, závody na kterých se snažíme o vzájemnou výpomoc, která je důležitá. Naše packy, jak jim říkáme se stali naší rodinkou, ke které se rádi vracíme a trávíme s nima rádi čas.

Na tento rok máme spoustu plánů a snad nám bude štěstí přát i tento rok a možná se rozroste i naše LD rodinka. 

Já jen můžu za sebe i Dušana popřát všem krásný, zdravý a úspěšný Nový rok a našim ovečkám hodně štěstí nejen v osobním životě, ale i na parkuru a aby dál zůstali věrni tomuto bláznovství zvané agility...protože pro nás je největší odměnou právě to, když vidíme, že se ve Vás rodí ten správně zapálený agiliťák.

V poslední řadě bych chtěla poděkovat všem, co nám drží pěstičky a také za zázemí, kde můžeme trénovat.

Teď už chybí jen vykročit do Nového roku tou správnou nohou...takže šťastný nový rok přejí Lucky dogs Ratíškovice.