Jak pokračujeme

03.11.2011 07:58

Tréninky už musely být rozděleny do dvou dnů v týdnu..nejen proto, že je brzy tma, ale také proto, že ti, co jsou s náma od začátku už umí o trochu víc, než ti, kteří začínají a proto si moc nezacvičili, když jsme se věnovali začátečníkům. Tréninky pokročilých byly posunuty na úterý a začátečníci zůstávají ve čtvrtek.

Všichni se moc snaží a jsou zapáleni, což je moc dobře. O to líp se s nima pracuje a učí. Některým pejskům pochopit, co po nich páneček chce trvá dýl, jiní to chápou rychleji. Nevzdáváme to ani u pejsků, kteří vůbec nechápou, proč by měli běhat, jak páníčci pískají a i ti dělají pokroky..sice pomaleji, ale dělají. Chvála tady patří především páníčkům, kteří projevují ohromnou trpělivost a tím vlastně svého pejska povzbuzují. Učíme nejen agility, ale správně povzbudit a motivovat pejska a jakmile projeví trochu nadšení páníček, tak i pejsek jinak reaguje.

O tom, že Eliška (kříženka labradora) s Vendou jsou moc šikovné jsem už psala..Eliška zvládá zaběhnout lehčí parkury a dokonce i těžší, sice s malou chybičkou, ale parkur dají. Eliška je stále naladěna na blbnutí a právě cvičení jako hru bere a to je moc dobře. Na posledním tréninku pokročilých překvapil i Bobík, který zvládl samostatné odložení (do teď se musel před překážkou držet) a jeho panička Eliška si mohla nadejít v klidu za dvě překážky a dát hezký parkur. 

V pátek 28.10. jsme si udělali cvičíčí den. Sešlo se nás docela dost. Ráno jsme postavili menší parkur a po sekvencích se všichni snažili dojít až do cíle..nakonec to zvládli všichni. Pak pauza na oběd a po obědě opět řádění..teď už jen opravdu kratičká sekvence, kde se učili otočku na čelo a některým dělala obrovské potíže, ale i tak vše brali s humorem a všichni jsme s nasmáli..Na konci dne ji udělali všichni perfektně a tak mexická vlna a řev by mohl konkurovat i fotbalovému fandění (stejně si to asi někteří kolemjdoucí mysleli). Na závěr dostali kolečko na proběhnutí složené jen s pár skoček a tunýlků.

Den to byl únavný pro všechny, ale všichni jsme si ho užili a poabvili se..snad to brzy opákneme..