LD opět zazářili

30.04.2013 08:34

 

A den, který měl v Ratíškovicích na Orlu opět přivítat závodníky byl tady. Loňský ročník Iron dog nám doprovázelo šílené počasí. Chvilku sluníčko, chvilku déšť, chvilku vítr..prostě apríl ze vším všudy..ten dnešní se zdálo, že nám počasí snad bude přát.

Den před závodama jsme se sešli, očistili překážky, umyly toalety, přivezli ozvučení a připravili vesměs vše, aby toho nebylo na druhý den moc. Ráno v 6.30 jsme se sešli v hojném počtu a přípravy vrcholily. Nebylo by to ani snad normální, abychom závody měli zcela bez problémů. Naštěstí se vše před závodama vyřešilo a s jedním nám musel pomoci náš pan starosta, protože s tím jsme si opravdu poradit sami neuměli. O co jde víme všichni z Lucky dogs a pan starosta a moc mu děkujeme za pomoc a vyřešení onoho problému.

Pak to vše vypuklo. Iron dog není klasický závod v agility a jde spíše už podle názvu o opravdu pejska, který hodně vydrží, protože běžně na závodu běží 2 – 3 parkury. Při turnaji Iron dog si musí poradit ze svým soupeřem a postupně vyřadit všechny konkurenty ze své výškové kategorie a může běžet až 8 parkurů, které se postupně, čím víc se blíží k finále stupňují svou obtížností. Obrovské poháry, které na běžných závodech nejsou čekaly na své nové majitele. Našim hlavním sponzorem turnaje byla firma Weber Mlýn, distributor značky Acana a Orijen. Tady bych ráda poděkovala hlavně panu Richterovi, který se zasloužil o to, aby sponzorský dar přišel opravdu včas.Ceny byly krásné a stálo za to o ně bojovat.  Mooooc děkujeme nejen jemu, ale samozřejmě celé firmě.

Překvapením pro nás LDéčka byla návštěva pana starosty, který se živě zajímal o co v turnaji jde a dokonce fandil nejen domácím týmům – správný sportovní fanda. Myšlenku na fair play se snažíme našim ovečkám vtloukat a už na spoustě závodů jsme byli pochváleni, že jsme opravdu dobrý tým, který fandí nejen svým, ale i ostatním.

V odpoledních hodinách se turnaj chýlil k finále. Den je pro všechny náročný, nejen pro závodníky, ale i pro nás jako pořadatele. Celý den být ve střehu, běhat po parkuru, přestavovat, mluvit do mikrofonu, psát výsledky a snažit se nic nepřepsat, nepřipsat…je toho hodně a tak když se závod konečně blíží ke konci, tak únava je vidět opravdu na všech.

A bylo tu finále..na týmech byla znát únava a také nervozita – šlo přece o vítezství a když se tým dostane tak daleko, je škoda odejít z prázdnou, takže i nervy pracují na plné obrátky. Z domácích týmů se až do finále probojovala Kristýna Veislíková s Benem a Argem. A samotné finále? Kikina běhala proti sobě – Ben proti Argovi. Pouze jeden ale může být absolutní vítěz. Napínavě jsme čekali a povzbuzovali oba, jak Bena, tak Arga. Nakonec o pár vteřinek zvítezil Argo a Beník byl druhý. Titul Iron dog large 2013 zůstal opět doma. První ročník vyhrál Ben a tento rok Argo. Všem třem – Kikině i Benovi s Argem gratulujeme. Ve smolících se probojoval do finále člen našeho spřáteleného klubu Flying Paws Sedlec Petr Vlašic s Jerrym (Jeverley Lenfir – šeltie) a zaslouženě získali titul Iron dog small 2013. V medících získala titul Ťuláková Terezka z Brna s kříženečkou Čipi. Všem naším vítězům blahopřejeme.

Turnaj byl u konce. Ještě jednou bych chtěla poděkovat všem, kteří se podíleli na zdárném průběhu turnaje. Velký dík patří našemu hlavnímu sponzoru firmě WEBER MLÝN - distributor značky Acana a Orijen, panu Novákovi za zapůjčení ozvučení, naší osvědčené kantýně – mamce a paní Božence za obětavost, Radku Říhovy na zdokumentování celého závodu, rodinám našich členek – paní Holíkové, rodině Zemankových, Kotáskových , paní Veislíkové a Kikině Veislíkové za kokardy pro vítěze, Orlům za místo, kde můžeme to naše bláznovství provozovat a okolním obyvatelům za toleranci. Všem moc děkujeme.

 

Také bychom rádi poděkovali a poblahopřáli všem našim ovečkám, které nás již zastupují na závodech a to nejen těch našich, ale už i v jiných klubech za úspěšnou reprezentaci  Lucky dogs a tím i naší obce. Jsme na Vás opravdu právem pyšní.

                                                                                                                           Lidka & Dušan