Mikulášský sranda závod

03.12.2011 19:10

Závod, který se měl konat v neděli, jsme přesunuli po domluvě na sobotu, protože nedělní předpověď počasí nám moc nepřála. Sešlo se devět týmů a všichni se statečně probojovávali až do konce. Fotky najdete zde.

V jumpu se postavil velmi jednoduchý parkur, který byl pro všechny stejný, jen Venda a Kikina ho měli o něco složitější. Venda se s tím porvala nejlíp a tento jump s Eliškou vyhrála. Hezky zaběhnutý parkur měla i Adélka a Tedík - bohužel ho v jedné části neuhlídala a Tedík místo do tunýlku vběhl za tunýlek. Překvapil mě Tobi, který se držel Aničky a neměl snahu nikam zdrhnout..sice ani Anička neuhlídala Tobíka a měla pár odmítnutí, ale to, že Tobi ani jednou neodběhl z parkuru bylo fakt super..a co víc, neodběhl ani ve druhém jumpu. Sárinka je s námi krátce, ale o to víc se snažila a bojovala i když Toyík dal první přednost Sárinčiné mamince..Toyík chvilku stávkoval a pak se opět rozběhl po parkuru. Alda na parkuru bojoval s Kimíkem o to, kdo je na parkuru pán..Kimík se snažil přesvědčit pánečka, že je lepší nahánět pejsky, než se snažit skákat překážky..nakonec byl přinucen doběhnout parkur - v druhém jsem ani nedýchala, když Kimík s Aldou běželi a neudělali nikde chybu..bohužel poslední skočku Alda Kimíka neuhlídal a poslední skočku minuly - opravdu škoda, byl to hezký, rychlý běh. Eliška a Bobík..Bobík nebyl týden na tréninku a tak měl sto jiných zájmů, než běhat - což je moc škoda, protože oba jsou moc šikovní - druhý běh byl už lepší - sice na začátku menší zádrhel ale pak doběhli až do konce.

Dále následoval test, tady ukázala největší znalosti Kikina a Anička. Úkol s pantomimou zvládli také všichni moc hezky a plný počet bodů měli všichni i v pejskovi šikulkovi, kde měli v čase ukázat tři cviky - nejlepší hlášku zde pronesl Alda, kdy Kimík odmítal na povel sednout a čas tak rychle utíkal...všichni se začali řehnit, když Alda pronesl :"Kimi -sedni si prosíííím!" Tedík nás taky napínal až do konce a v poseldních vteřinách si konečně sedl na zadek. Nejrychleji ukázala cviky Eliška, která sedla, lehla a udělala sudy dřív, než jsme stačili zaznamenat, že Venda a Eliška už jsou připraveny. Další plynulé cviky ukázal Argo a Bobík. Nejvíce jsme se asi pobavili nad Opičí dráhou, kde na lžičce byl míček na florbal a  museli všichni projít překážkama, za překážkama položit míček a lžičku na "špalek", uvázat velkému plyšovému psu vodítko, protáhnout ho slalomem a skočit překážku. Zde jednoznačně vyhrála Kikina, která musela běhat dvakrát za oba své psy. Následovala hra Minové pole, kde se ukázalo, jak žravou máme zvěř..Syndynka proběhla dráhu v nejlepším čase aniž by se pozastavila nad rohlíkama, plyšákama, granulkama, loveckým salámem či kroužkama. Zde chtěl Dušan použít i tvarůžky..dovedu si živě představit, jak by to všechno hezky zavánělo. Další, kdo si nevšiml návnady byl Kimík a Tedík. Bohužel ostatní pesani volání svých páníčků ignorovali a s chutí bágrovali to, co jim pod nos přišlo..nejlepším sběračem min byl Tobík..poctivě sbíral vše, co mu přišlo pod nos.O něco míň stihl Bobík..O vylepšení skóre se postarala hra Zásah..kdy plyšáci létali vzduchem a museli přistát v ohraničeném trojúhelníku - čím blíže ke středu, tím víc bodů. Tato hra nejvíce pomohla Sárince, která zde nasbírala nejvíce bodů. Přeskočila jsem hru Skořápky, kdy pod jednou ze tří misek se skrýval pamlsek a pes ho musel najít..ten našli skoro všichni. Poslední byla hra Slalomové šílenství - krabička sirek na dlani postavená na hranu a proplétání slalomem - nejoriginálnější propletání ukázala Venda, která elegantně jako při tanečních procouvala slalomem.

Den se vydařil..sice nám sem tam do toho spadlo pár kapek, ale počasí vydrželo. Když přišlo vyhlašování, byli všichni napjatí a to dokonce i já - teda než jsem spočítala výsledky...Ještě jednou děkuju za účast a za to, že jste plnili své úkoly svědomitě a hlavně snaživě. Doufám, že jste se alespoň trochu pobavili a snad příští rok opět na sranda závod přijdete.

A kdo byl dnes na stupíncích???

1. místo Kikina a Argo

2. místo Sárinka a Toy

3.místo Adélka a Tedy

Gratulujeme!!!